Ardei Umpluti Cu Piept De Pui, In Sos Picant
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
8 ardei frumosi, patratosi, buni de umplut, se spala bine , se curata de cotor si se scurg de apa.
Umplutura am facut-o din piept de pui tocat (cam 800 grame ), cam 100 de grame de orez,spalat bine (cine este la dieta si nu are voie orez, il poate inlocui cu tarate de ovaz) 1 ceapa alba maruntita bine, 1 lingurita de boia de ardei dulce ,
1 lingurita de piper, sare dupa gust , marar , patrunjel verde si jumatate lingurita de cimbru uscat macinat.
Cu toate acestea amestecate bine, am umplut ardeii dar nu complet,ca sa aiba loc sa se umfle orezul.
Asezati in picioare intr-o cratita mai inalta, le-am pus capacele din cotoarele taiate la curatat si peste am turnat cam 2 litri de apa clocotita, sare, o foaie de dafin , 2 linguri de legume uscate si macinate .
Ca sa fie tot timpul acoperiti de apa, am pus o farfurie deasupra lor si fiert la foc potrivit timp de 40 de minute.
Separat, o lingura de faina (sau amidon alimentar ), desfacuta cu 500 ml de suc de rosii, 1/2 lingurita de boia de ardei iute facuta in casa
, 1/2 lingurita de piper si 2 linguri de smantana slaba (celor care nu au voie la smantana le recomand iaurt ) , omogenizate bine si trecute prin sita, se adauga in suvoi subtire peste ardeii care clocotesc.
si se mai fierb cam 10 minute, pana ce se leaga sosul.
Se ia de pe foc si se lasa deoparte, sub capac, 15 minute.
Ies niste ardei deliciosi, dietetici si aromati.Umplutura este ferma dar, combinata cu sosul moale, este foarte buna.