Ardei Umpluţi .... Cu Mâna
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ardei umpluţi |
Şi ca nu cumva să credeți că pregătesc doar dulciuri ... nici vorbă de aşa ceva ...
dovada vie: i-a luați de aici o porție proaspătă de Ardei umpluți.
Am folosit : 12 ardei grași , 1kg carne tocată din pulpă de porc special aleasă de mama mea personală , 4 linguri sănătoase de orez , 1 ceapă albă mare, 1 lingură pastă de ardei ,1 ou , puțin ulei , făină , bulion în funcție de cât de gros vă place sosul vreo 300 ml , frunze de țelină și zahăr.
Noi
folosim frunzele de țelină pentru acest preparat. Drept să vă spun nu
știu de unde a pornit acest lucru dar nouă aşa ne place sau poate aşa ne-am obișnuit. Știu însă persoane care adaugă dafin sau pătrunjel , mărar or cimbru. Cred că este în funcție de gustul fiecăruia.
Primul pas spălați ardeii, tăiați-le capac în jurul cozii , curățați-i de semințe și așezați-i la scurs.
În
puțin ulei puneți la călit ceapa tocată mărunt. Când devine sticloasă
adăugăm orezul și 1 lingură pastă de ardei. După vreo câteva
minute adăugăm și carnea , apoi oul , cam un polonic de apă și asezonăm
cu sare şi piper după gust.
Ardei umpluţi |
Umplem
ardeii cu compoziția obținută. Facem în mijloc o gaură cu degetul cât să obținem puțin spațiu pentru orezul care se va umfla , pentru că e nasol ca umplutura să dea pe-afară.
Punem capac la fiecare ardei cu o felie de roșie.
Se așează ardeii umpluți astfel în picioare într-o oală , dar cu grijă să nu se răstoarne , asta nu înseamnă că îi îndesați.
Torn
deasupra apă cât să îi acopere și dau la foc mic , cam 30-40 min. În
apă pot să arunc câteva boabe de piper și o linguriță de sare. Am pus
capacul pe oala mea aşa puțin într-o parte.
Când apa a scăzut la jumătate am pregătit rântașul.
Într-o
tigaie am încins vreo 3-4 linguri de ulei la care am adăugat cam 1
lingură făină. Se formează o pastă pe care o stingeți cu bulion . Dacă
vă plac ardeii mai dulci, acum este momentul să adăugați o linguriță de
zahăr în sos.
Ardei umpluţi |
Turnați rântașul peste ardei și veți vedea că după câteva clocote începe să se îngroașe tot sosul din oală.
Pe
foc mic mai lăsați să fiarbă încă vreo 10 minute. Adăugați deasupra
câteva frunze de țelină. Gustați sosul și dacă e necesar mai adăugați
sare sau zahăr .
Serviți ardeii cu sos, smântână și pâine de casă.
Să aveţi o poftă mare !!!!
Să aveţi o poftă mare !!!!
Ardei umpluţi |
Mulţumesc pentru vizită !!!!