Ardei Umpluti Cu Carne
Sursa Ardei umpluti cu carne
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
* 6-8 ardei de marime medie
* 400 g carne tocata * 2 lg orez
* 1 lingura ulei de masline
* 1 ceapa * sos de rosii
* boia. * 100 ml smantana
* 2 lg faina * sare * piper
* marar * patrunjel
Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte, se scoate capacul, se spala si se scurg de apa. Carnea amestecata cu ceapa tocata marunt, o lingura de ulei, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, sarea şi piperul. Se amestecă totul. Cu acest amestec se umple ardeii. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, se toarna la inceput sucul de rosii, complectand cu apa pana la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperiti cca. 30 minute Cand sunt fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul de la ardei, ca sa se lege ca o smintina subtire. Se presara un pic patrunjel tocat si se pune cratita la cuptor pentru inca 15-20 minute. Se serveste cu smantana.