Ardei Umpluti Cu Carne
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
In weekendul asta am gatit ardei umpluti. Imi plac tare mult chiar daca ii gatesc destul de rar. Reteta sa stiti ca e chiar simpla, trebuie doar sa aveti un pic de timp mai mult pentru ea :).
Ingrediente:
- 800g carne de porc tocata ( eu o toc la magazin)
- ardei grasi mai mici cam 3/4 de kg
- 4 linguri orez cu bob rotund
- 1 ceapa mica
- 2 frunze dafin
- patrunjel si marar verde tocat
- 1 morcov mic dat pe razatoare
- 300 ml bulion
- sare, piper
Spalam ardeii bine apoi scoatem samburii intr-un fel foarte simplu. Apasam cu unghia degetului mare pe locul unde se afla codita ardeiului si impingem inauntru . Apoi scoatem capacelul si golim de samburi.
Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu morcovul. Adaugam si orezul, lasam 1 minut sa se prajeasca putin apoi rasturnam amestecul peste carne. Adaugam sare, piper si verdeata tocata.
Umplem ardeii .
Intr-o cratita mai mare punem putin ulei apoi asezam ardeii unul langa altul
si deasupra turnam bulionul si apa pana sunt acoperiti trei sferturi. Dafinul il sfaramam putin si-l punem printre ardei. Pe fiecare ardei punem o feliuta de rosie, acoperim cu un capac si apoi lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora.
Luam capacul si apoi bagam cratita in cuptorul incins si mai lasam 30 de minute sa scada sosul si ardeii sa se rumeneasca frumos.
Servim cu smantana .