Ardei Umpluti Cu Carne Si Sos La Cuptor
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne trebuie:
Umplutura:1,5 kg carme tocata
2 kg de ardei grasi
cateva rosii mai tari
cateva frunze proaspete de vie
3 oua, sare,piper,crengute de cimbru
marar,patrunjel
1cana mai mare orez, 3 cepe, 2 morcovei citeste reteta
Sos: morcov, rosii, ceapa verde ,1 cana suc rosii,2 lg faina
Decapati ardeii de cotoare si oparitii in apa cu sare.Opariti si frunzele de vie iar rosiile scobiti-le de miez.
Splati orezul si lasati-l la umflatin apa calda. Ceapa taiati-o marunt , zarzavatul la fel, morcovul dati-l prin razatoarea mica.
Puneti carnea tocata intr-un vas ,adaugati legumele si zarzavatul, apoi orezul, ouale ,asezonati cu sare, piper si cimbru.
Umpleti ardeii si rosiile, iar daca va ramane umplutura faceti si cateva sarmalute cu frunza de vie proaspata, va garantez ca va completa gustul ardeilor foarte bine!In loc de cotorul de ardei pe post de capac, puneti o felie rotunda de rosie.
Asezati pe fundul unei oale cateva frunze de vie apoi puneti ardei, rosiile si la urma sarmalutele!Printre randuri puneti si cateva crengute de cimbru verde.
Turnati peste ei suc de rosii, sau bulion diluat cu apa, pana ii acoperiti, apoi puneti-i la foc mic sa fiarba.
Acum pregatiti sosul:caliti cu ulei si apa, ceapa taiata marunt cu morcovul. Dupa ce s-au inmuiat cele doua legume , puneti cateva rosii taiate marunt.
Spre sfarsit , adaugati o cana suc de rosii in care ati dizolvat 2 lg de faina alba.Dati in clocot apoi opriti focul.Pasati sosul cu un blender ,sa iese fin si cremos, dar puteti sa il lasati si asa!
Dupa fierberea ardeilor, pregatiti o tava unde ii asezati, alaturi de rosii si turnati sosul peste ei si dati la cuptor pentru 40 min.
Cand sant gata, turnati smantana , presarati patrunjel verde taiat marunt, si serviti!!!
Sa aveti pofta!!