Ardei Umpluti Cu Carne Si Ciuperci
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Vremea este mizerabila, pozele tarzii, dar combinatia, desi simpla, e misto foc, desigur, daca aveti pregatite inainte ciuperci in ulei. Daca nu, le puteti face pe moment.
Normal ca avem si poza care sta la mijloc, sa vedeti ce urat e afara, am pozat si un MBS cu ou si diverse tipuri de piper, in mini-gradina.
Revenind la oile noastre, ca de miei nu poate fi vorba la ce preturi sunt, sa vedem ingredientele.
Ardei gras, carne tocata dupa plac (la mine a fost o cutie de porc si una de amestec si ce a ramas dupa cei sase ardei va fi cu va urma, adica sarmale), ceapa, ciupercile in ulei, pasta de ardei iute, suc de rosii, o foaie de dafin.
Daca mai cere careva cantitati … se vede clar in poze tot. Asadar ce am facut, am pus la robot ceapa cu sare si ciupercile, sa se faca o pasta fina, am amestecat cu carnea si am dres de sare si piper, plus pasta de ardei iute.
Dupa care am degustat de …
Dupa ce am zis ca aia e, am pus si orezul si am framantat iar, am pus capac ardeilor cu felii de cartof (nu am avut rosii, tot aia e, ca zice la TV ca pilaful e risotto).
Am acoperit cu suc de rosii de la cutie, simplu asa, e destul de aromata umplutura si ardeii, e pacat sa stric gustul, doar o foaie de dafin am pus pe acolo. Si gata, am gustat unul cu o farama de mamaliga, putina smantana si cu ceva marar.
Dig in, vorba cuiva :)
Rezumat: ardeii scobiti (da, slapati mami, spalati), se umplu cu amestec de carne tocata de care va place, ceapa, ciuperci calite in ulei, sare, piper si pasta de ardei iute, se condimenteaza dupa plac si se fierb in suc de rosii. Alles klar?
rororo