Ardei Umpluti Cu Bulghur (stuffed Peppers With Bulghur)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
de ce bulghur si nu orez?pentru ca bulghurul are un indice glicemic mai mic ca al orezului si pt. ca are un continut mai mare de fibre,minerale,vitamine decit el.ingredient ancestral in bucataria omenirii,el este un griu prefiert ,macinat grosier,mediu ,fin...vedetele orientului mijlociu,tabouleh si kibbeh se prepara si ele cu bulghur si cred ca nu va sunt straine .
asa ca azi burghul-ul a poposit in micuta mea bucatarie,ca sa umple niste ardei rosii frumosi ,primii de sorginte autohtona pe care i-am cumparat anul aceasta si care s-au dovedit a fi foarte buni .ingrediente:
-1cana de bulghur (se pune la inmuiat in apa pentru 10 minute),-4 ardei grasi rosii,taiati pe lungime,curatati de seminte si nervuri(se aseaza pe o tava si se dau la cuptorul preincalzit ,la foc mic,pentru cca 10 minute ,cit sa se inmoaie un pic),
-1-2 cepe rosii,tocate marunt,
-1-2 morcovi,dati pe razatoare mica,
-1 dovlecel taiat cuburi mici,
-3-4 rosii medii,curatate de pielite si tocate cubulete ,
-cca 300ml suc de rosii,
-3 linguri ulei de masline,
-sare ,piper,nucsoara.
incingem uleiul in tigaie si adaugam ceapa, o calim pina cind devine sticloasa,adaugam morcovul si-l lasam vreo 2 minute,dupa care restul legumelor si bulghurul,amestecam in ele inca cca 4 minute,adaugam si sucul de rosii,asezonam cu sare ,piper,nucsoara...scoatem ardeii din cuptor si ii indesam cu aceasta umplutura,dupa care ii dam la cuptor,in vas acoperit (in care am picurat un pic de ulei de masline),la foc mediu,10 minute,luam capacul si mai lasam apoi 5 minute,sunt gata!serviti-i cu smintina(sau iaurt) si putin patrunjel sau marar tocat.la noi au avut mare trecere,desi ,sincer,nu ma asteptam...si vegetarieni si cu griu in loc de orez,dar uite ca baietii mi-au facut surpriza si i-au papat cu toata pofta,spunindu-mi sa le mai fac.sa fi vrut oare doar sa fie draguti?:)