Ardei Umplut
Sursa Ardei umplut
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
10 ardei
2 cepe
10 ardei
2 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
7 linguri orez
700 g carne tocata
2 linguri de pasta de tomate/suc de rosii/bulion
sare,piper
7 linguri orez
700 g carne tocata
2 linguri de pasta de tomate/suc de rosii/bulion
sare,piper
bulion
faina
patrunjel
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,morcovul dat pe razatoare
si se calesc impreuna pana se inmoaie,
apoi se adauga orezul si 50 ml apa.
Se fierbe 5 minute,apoi se adauga pasta de tomate si se amesteca bine.
Se opreste focul si se pune carnea si se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Se condimenteaza dupa gust.
La fiecare ardei i se taie capacul si se scot semintele,apoi se spala si se lasa la scurs.
Se umplu toti ardeii,se aseaza in tava si se presara putina faina deasupra si capacul(daca doriti),apoi se acopera cu apa si se fierb 45-60 minute.
In ultimele 5 minute se adauga un amestec din bulion,apa si putina faina pentru a lega sosul.
Se asezoneaza cu patrunjel!
Pofta Buna!!!