Ardei Umplut
Sursa Ardei umplut
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
carne de porc tocata sau amestec cu vita
8-10 ardei curatati de seminte
2 cepe
1 morcov mai maricel
1 canuta orez
bulion sau suc de rosii
vegeta
3 oua
Se toaca ceapa, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se pun la prajit in tigaie cu putin ulei. Se adauga apoi orezul spalat si se pune putina apa. Cand orezul a inflorit putin, se adauga bulionul.
Carnea tocata se amesteca cu ouale si condimentele, se pune prajeala si se amesteca foarte bine. Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei. Inainte de a-i aranja in oala, dupa ce i-am umplut ii bagam cu capacul in faina, pentru a nu iesi carnea din ardei in timpul fierberii.
Se aranjeaza ardei in oala, se pune cate o feliuta de rosie pe fiecare. Peste ardei se pune apa fierbinte si putin bulion (sau prajeala). Se dau la cuptor pana sunt gata. Dupa ce au fiert, intr-un castronel amestecam putina faina cu apa si turnam peste ei in oala pentru a ingrosa putin zeama. Mai dam la cuptor cateva minute si gata. Se servesc cu smantana.
Binenteles ca mi-a ramas compozitie de carne, asa ca m-am gandit sa o pun pe gratar sa vedem ce iese. Nu am gresit...a iesit ceva delicios care a disparut rapid de pe farfurie... Atasez mai jos imaginile sa va convingeti...:-))