Ardei Umplut Cu Carne
Sursa Ardei umplut cu carne
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu prepar ardeiul umplut cu carne , destul de light, ca sa zic asa ,fara prajeala...si sunt foarte gustosi;garantat!:)
Ingrediente pentru 15 ardei de marime medie:
2 kg carne tocata vita + porc de buna calitate
250 g orez
300 ml suc de rosii
1 ceapa tocata marunt
patrunjel tocat
sare si piper
boia dulce
+
3 rosii pentru capace la ardei
+
3 rosii pentru sos,frunze de dafin ,1 ceapa,sare,piper si 4 linguri de bulion pentru sos
Mod de preparare:
Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte .
Peste carnea tocata adaugam orezul spalat,ceapa si patrunjelul tocate marunt,sare,condimente si sucul de rosii care inmoaie carnea si ajuta compozitia sa iasa moale .Amestecam totul foarte bine .
Cu aceasta compozitie umplem ardeii si le punem capace din felii de rosii,taiate subtire.
Asezam ardeii intr-o cratita suficient de mare sa incapa toti burdusitii :)) si turnam peste ei un sos format ,la rece, din 1 litru de apa ,3 rosii decojite tocate marunt amestecate cu bulion si o ceapa tocata marunt,sare piper si foi de dafin.
Nu trebuie sa-i acopere sosul pentru ca se vor inmuia si vor avea destula zeama in care sa fiarba.
Punem cratita la cuptor, la foc mare ,la inceput ,dupa care lasam sa fiarba la foc mediu cam o ora .
Cand orezul este fiert ,sunt gata.
Putem presara patrunjel tocat .
Servim cu iaurt gras sau smantana !
Pofta buna !