Ardei și Dovlecei Umpluți, In Sos De Roșii
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru tocături, este foarte potrivită pulpa proaspătă de porc:
Trecem carnea prin mașină, mai adăugăm ceapă înnăbușită în ulei, morcov ras, 1ou, pătrunjel tocat.
La tocătură adăugăm o ceșcuță mică de orez și o lingură de făină, sare piper și ce condimente mai dorește fiecare. Mie imi place să adaug și frunze tocate de țelină, dau un gust foarte bun.
Ardeii trebuie curățați și opăriți, apoi se umplu și se pune la fiecare câte un capac din roșie.
Eu am umplut și doi dovlecei răzuiți de coajă și scobiți cu lingurița.
Ii așezăm intr-o cratiță, turnăm peste ei apă fierbinte, cît sa-i cuprindă pe 3/4, și ii punem la fiert, acoperiți.
După circa 40 de minute, adugăm in apa rămasă in oală câteva roșii trecute prin răzătoare, sare și puțin ulei, 2 boabe de enibahar.
Lăsăm să scadă mîncarea - eventual, dacă e prea multă zeamă, nu mai punem capacul, ca să se formeze sosul.
Sunt tare gustoși și aspectuoși.