Ardei Roşu Marinat
Sursa Ardei roşu marinat
articol scris de Vasile blog arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Introducem borcanele în cuptorul de aragaz pentru 20 minute, apoi aşa fierbinţi le aşezăm într-o pătura şi lăsăm să se răcească încet cca 24 ore.
Acest tip de conservă poate fi ţinută la cămară 2-3 ani fără să-şi modifice gustul.
La servire, peste ardeiul murat punem 3-4 căţei de usturoi zdrobit bine, apoi stropim totul cu 1-2 linguri de lichid din conservă şi 1-2 linguri cu ulei de măsline.
În loc de ardei gras roşu, putem folosi ardei roşu Kapia. Acesta îl tăiem longitudinal pe cca 2 treimi din lungime şi după opărire îl aşezăm în borcane întreg, cu codiţă şi seminţe. În rest procedăm ca mai sus.
Astept opiniile dvs.