Ardei, Rosii Si Dovlecei Umpluti La Cuptor
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 ardei grasi
- 1 dovleac mediu
- 2 rosii mari
- 350 g carne tocata
- 50 g orez
- 1 ou
- faina
- sare
- piper
- marar
Se aleg 2 rosii mari, de consistenta mai tare, 2 ardei grasi mari cu o forma regulata si un dovlecel cu un diametru de aprox 6-7 cm. Rosiile se taie in partea superioara, se golesc de continut cu grija cu ajutorul unei lingurite. Continutul in folosim la sosul in care legumele umplute vor fierbe. Ardeii se curata deasemeni, lafel si dovleacul. Taiem marunt continutul dovleacului pentru sos. Dovleacul nu se curata de coaja. Trebuie avuta grija ca sa nu gaurim baza rosiei si a dovleacului.
Preparam intr-un vas amestecul pentru umplutura din 350 g carne tocata amestec, 50 g orez , 1 ou, sare, piper si marar tocat marunt.
Umplem legumele cu acest amestec dar nu cu varf, avem grija sa lasam putin spatiu, deoarece la fierbere orezul isi mareste volumul si sa nu iasa umplutura afara. Presaram putina faina deasupra pentru a le inchide, asfel ca la fierbere se va forma o crusta delicioasa, un capacel care nu va permite sa iasa umplutura. Ca o alternativa de design, putem pune deasupra la ardei si la rosii, capacelele taiate (inclusiv cu codite). Completam cu apa, astfel incat sa ajunga la nivelul de sus al legumelor, adaugam pasta de tomate 1-2 linguri, sare, piper si fierbem la cuptor timp de 2 ore, completand din cand in cand daca mai este cazul cu apa.
Ardeii, rosiile si dovelecii umpluti se servesc cu smantana sau iaurt si decorate cu patrunjel proaspat.
Pofta buna!