Ardei Iuți La Oțet
Sursa Ardei iuți la oțet
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se taie ardeii în bucăţi de 2 cm, se scutură seminţele, pe cât posibil.
Pregătim apoi o marinată, din 3 părţi apă şi o parte oţet.
La 1 l de lichid (3 căni de apă, o cană de oţet), se pune o cană de zahăr şi o lingură cu vârf de sare. Se pune mirodenii- dafin, enibahar.
Se opăresc ardeii în marinată, se aşează în borcane, fierbinţi, deasupra se pun 2 bucăţele de hrean şi de ţelină, apoi se toarnă marinata clocotită deasupra.
SE capsează, se lasă sub pături 24 de ore.
Varianta cu ardei întregi:
exact la fel
Varianta cu ceapă:
Ii putem face cu adaus de ceapă tăiată peştişori sau cu arpagic întreg. Opărim ceapa tot aşa, cu un amestec de apă şi oţet, dar separat. Marinata folosită la opărirea cepei o aruncăm, căci nu are un gust bun.
Apoi, se amestecă ceapa cu ardeiii şi se procedează ca mai inainte.
Ardeii marinaţi tăiaţi, în special, nu mai sunt atât de iuţi, deci se mănâncă uşor şi...............cât mai mulţi, mai ales la ciorbe, ciulamale etc.