Ardei Iuti In Otet
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
De cativa ani incoace tot punem Ardei iuti in otet la borcan, pentru ca ne plac sa ii avem iarna alaturi de o ciorba de vacuta si multa smantana. Ii fac mereu in modul de preparare simplu si la obiect pe care vi-l redau mai jos, pemtru ca imi place ca ardeii sa ramana ferrmi si tari si fara sa capete gust sau aroma de condimente. Si ii mai pun in felul acesta pentru ca se pastreaza intacti vreme indelungata, chiar de pe un an pe altul. Ingredientele sunt extrem de putine, iar regulile sunt simple.
Ingrediente pentru reteta de Ardei iuti in otet
- ardei iuti, rosii, verzi, lungi, rotunzi, de care va plac
- otet de vin de 9 grade
- boabe de mustar
Mod de preparare pentru reteta de Ardei iuti in otet
Spala ardeii si usuca-i. Sterilizeaza borcanele. Eu folosesc borcane obisnuite de 400 sau 800 gr pe care le sterilizez foarte simplu. Le spal, le sterg si apoi le asez cu gura in jos pe gratarul cuptorului bine incins. Le las acolo jumatate de ora maxim. Apoi le scot si le las sa se raceasca.
Deci, ia cate un borcan sterilizat si inghesuie in el ardeii iuti pe care vrei sa ii conservi pentru iarna cu omat ce va veni cu siguranta intr-o dimineata. Toarna peste ei otet rece de 9 grade, de vin, si cateva boabe de mustar. Leaga bine borcanele si da-le la loc racoros, in camara la intuneric.
Simplu, nu? Perfecti pentru ciorbe si nu numai!
Acest articol Ardei iuti in otet apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.