contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Iuti Cu Telina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am vazut la momentul potrivit aceasta reteta la Edith pe blog, exact cand aveam o multime de ardei extrem de iuti. Cred ca ardeii astia ar fi definitia de iute, o bucatica miiiica era suficienta sa te faca sa plangi si sa te treaca toate transpiratiile, si asta vine de la cineva obisnuit sa manance iute. Asa ca dupa ce, o vreme, ne-am luptat sa-i mancam ca atare, ne-am dat seama ca nu avem nici o sansa si ca trebuie sa-i folosim intr-o combinatie cu ceva mai normal :))
Pentru 2 borcane, unul de 400g, altul micut, am folosit:
  • vreo 150 g ardei (daca aveti unii mai comestibili, puneti mai mult)
  • tulpinile si frunzele de la 2 teline
  • 50 ml otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
Partea cea mai problematica este curatarea ardeilor de seminte, pe care v-o recomand s-o faceti cu manusi, pentru ca altfel va vor arde mainile si oricand va veti atinge la ochi va fi groaznic. Sa nu ziceti ca nu v-am avertizat :) Noi am lasat cativa ardei si cu seminte, fiindca erau prea mici.
Tocam ardeii rondele, la fel si telina.
Fierbem 200 ml de apa cu otetul, sarea si zaharul, amestecand pana acestea de dizolva. Turnam lichidul peste legume si umplem borcanele cu acest amestec.
Am tinut borcanele vreo 3-4 zile dupa care am inceput sa folosim amestecul in ciorbe, in momentul servirii. Sunt foarte buni, potrivit de iuti, acrisori si cu un gust minunat de la telina.