Ardei Iuti Cu Ceapa Si Morcov
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum este vremea conservelor, se pare ca vor fi tot mai multe postari de acest gen.
Astazi va propun o combinatie excelenta de ardei iute, ardei bulgaresc, ceapa si morcovi.
Preparat sub acesta forma, ardeiul este delicios iarna consumat cu ciorbita, friptura, gratar.....si lista poate continua.
Ingredientele sunt:
500 gr ardei iuti
500 gr ardei bulgaresti
4 cepe maricele
4 morcovi
Pentru saramura avem nevoie de:
500 ml apa
500 ml otet
2 linguri sare grunjoasa
2 linguri zahar
cateva boabe de piper
Incepem prin a taia ardeii in bucati mici, ceapa o taiem solzisori si morcovi rondele. Se amesteca toate si se pun in borcane. Mie aceasta cantitate mi-a intrat in 6 borcanele de 400 gr.
Ne apucam apoi de saramura.
Intr-o oala punem apa, otetul, sarea, zaharul si boabele de piper.
Punem oala pe foc si amestecam cu o lingura pana se topeste sarea si zaharul.
Turnam saramura peste ardei in borcane si capsam bine.
Borcanele se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop. Si intre borcane se pun prosoape subtiri, pentru a nu se sparge in timp ce fierb.
Se lasa pe foc 30 de minute din momentul in care au inceput sa fiarba.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Simplu si delicios!