Ardei, Gulii Si Bostanei Umpluti
articol scris de ceretetemaifacfetele blog ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com
, 600g carne tocata (porc sau amestec cu vita), 100g orez, 1 ceapa, 1 ou, 1 lingura ulei, 300ml suc de rosii, 1 rosie, 100g afumatura (kaizer, bacon), sare, piper, marar, patrunjel, cimbru, dafin
Buuni ardei umpluti :D mi-era o pofta…
N-am mancat anul asta ardei umpluti, asa ca a trebuit sa ma revansez. Am facut portie dubla de ardei si am bagat si un bostanel si o gulie in joc ca nu cumva sa-mi para rau ;)
Timp: ~1h 30min
Portii: 6
Mod de preparare:
Taiem ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa.
Amestecam apoi ingredientele pentru compozitie: carnea tocata, orezul, ceapa, oul, sarea, piperul, mararul, patrunjelul si 100ml suc de rosii.
Obtinem o bunatate de compozitie…
Ok, sa vedem cum stam cu legumele de umplut… astia-s inculpatii :P
Ardeii ii decupam atent in jurul cotitei cu un cutit bine ascutit. Impingem apoi usor cotorul in interior si il scoatem afara.
Bostanelu’ la rand…
Il taiem in doua si cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga incepem sa-i scobim meizul insuruband-o ca un tirbuson :)
Cu gulia e cam aceeasi poveste numai ca e mai greu putin ca e mai tare. Intai si-ntai o curatam de partea exterioara lemnoasa.
Scobim apoi cu aceeasi lingurita incercand sa pastram cam aceeasi grosime a peretilor.
Astea fiind facute nu ramane decat sa indesam compozitia in toate legumele prezente.
Taiem capacele din coaja rosiei si acoperim compozitia din fiecare leguma iar apoi le asezam intr-o cratita incapatoare cu peretii suficient de inalti. Mie nu mi-a mai incaput gulia asa ca am pus-o separat intr-o craticioara mai mica.
Turnam peste legume sucul de rosii, adaugam afumatura taiata fasii, condimentele (sare, piper, cimbru, dafin) si apa cat sa le acopere.
La gulie am facut un mic experiment. Pe langa sucul de rosii, apa si condimente am turnat si ~150ml bere ;) Nu mi-a parut rau…
Rosia ramasa de la decupat capacele, miezul de la dovlecel si gulie le-am tocat toate marunt si le-am adaugat pe langa ardei & co, nu prea imi place sa risipesc bunatate de legume ;)
Punem cratita, in cazul meu cratitele, pe foc la mediu si lasam sa fiarba sub capac 30 de minute.
Luam apoi cratita (cratitele) si o dam la cuptorul incins la 200° timp de inca 20min pana se rumenesc frumos musterii.
Super…
Ce sa va mai zic… savuram cu smantana sau iaurt, ceapa sau ardei iute, mamaliguta sau paine ;)
Ca la mama acasa!
Sa-i gustati cu placere si sa va fie de bine!
Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com