contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei, Gulii Si Bostanei Umpluti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

, 600g carne tocata (porc sau amestec cu vita), 100g orez, 1 ceapa, 1 ou, 1 lingura ulei, 300ml suc de rosii, 1 rosie, 100g afumatura (kaizer, bacon), sare, piper, marar, patrunjel, cimbru, dafin


Buuni ardei umpluti :D mi-era o pofta…

N-am mancat anul asta ardei umpluti, asa ca a trebuit sa ma revansez. Am facut portie dubla de ardei si am bagat si un bostanel si o gulie in joc ca nu cumva sa-mi para rau ;)

Timp: ~1h 30min

Portii: 6



Mod de preparare:

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa.

IMG_0790

Amestecam apoi ingredientele pentru compozitie: carnea tocata, orezul, ceapa, oul, sarea, piperul, mararul, patrunjelul si 100ml suc de rosii.

IMG_0792 IMG_0793

Obtinem o bunatate de compozitie…

IMG_0794




Ok, sa vedem cum stam cu legumele de umplut… astia-s inculpatii :P

IMG_0796

Ardeii ii decupam atent in jurul cotitei cu un cutit bine ascutit. Impingem apoi usor cotorul in interior si il scoatem afara.

IMG_0797IMG_0799


Bostanelu’ la rand…

IMG_0801

Il taiem in doua si cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga incepem sa-i scobim meizul insuruband-o ca un tirbuson :)

Cu gulia e cam aceeasi poveste numai ca e mai greu putin ca e mai tare. Intai si-ntai o curatam de partea exterioara lemnoasa.

IMG_0805

Scobim apoi cu aceeasi lingurita incercand sa pastram cam aceeasi grosime a peretilor.

Astea fiind facute nu ramane decat sa indesam compozitia in toate legumele prezente.

IMG_0803


Taiem capacele din coaja rosiei si acoperim compozitia din fiecare leguma iar apoi le asezam intr-o cratita incapatoare cu peretii suficient de inalti. Mie nu mi-a mai incaput gulia asa ca am pus-o separat intr-o craticioara mai mica.

Turnam peste legume sucul de rosii, adaugam afumatura taiata fasii, condimentele (sare, piper, cimbru, dafin) si apa cat sa le acopere.

IMG_0809 IMG_0812


La gulie am facut un mic experiment. Pe langa sucul de rosii, apa si condimente am turnat si ~150ml bere ;) Nu mi-a parut rau…

IMG_0810

Rosia ramasa de la decupat capacele, miezul de la dovlecel si gulie le-am tocat toate marunt si le-am adaugat pe langa ardei & co, nu prea imi place sa risipesc bunatate de legume ;)

Punem cratita, in cazul meu cratitele, pe foc la mediu si lasam sa fiarba sub capac 30 de minute.

IMG_0818

Luam apoi cratita (cratitele) si o dam la cuptorul incins la 200° timp de inca 20min pana se rumenesc frumos musterii.

IMG_0820


Super…

IMG_0839

Ce sa va mai zic… savuram cu smantana sau iaurt, ceapa sau ardei iute, mamaliguta sau paine ;)

IMG_0832

Ca la mama acasa!

IMG_0838

Sa-i gustati cu placere si sa va fie de bine!


 

 

Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com