Ardei Cu Rosii Pentru Mincaruri
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca ardeii grasi la vremea asta sint asa de frumosi , carnosi si proaspeti iar rosiile sint coapte bine si aromate, am pus si anul acesta in borcane de 720 ml pentru gatit ( foarte bine merg la peste, tocane, ciorbe, la orice) .Din 4 kg de rosii si 4 kg de ardei, au iesit 12 borcane de 720 ml. Sarea trebuie sa fie neiodata si se pun cite 20 g la 2 kg ( 1 de rosii si 1 kg de ardei )
Am curatat ardeii (verzi, galbeni, rosii) de cotoare si seminte si i-am taiat cubulete, rosiile le-am spalat si taiat la fel,in cubulete, le-am amestecat cu sare si le-am pus in borcane. Am sterilizat borcanele 45 de minute dupa care au stat in paturi groase pina ce s-au racit complet .