contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Cu Pesmet

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Buna seara la vreme de toamna... e mai mult vara de vreo citeva zile, dar de miine, cica se raceste. Asa ca am profitat de timpul placut ca sa mai spal niste covoare, sa mai string de prin gradina una alta, adica si ardeii. I-am facut cu pesmet si alte minuni de ingrediente, bagati la cuptor, sint deliciosi de mincat ca bruschette sau pur si simplu, asa cu o felie de piine calda (asta-i alta reteta, da ?!)

* 8 ardei grasi si frumosi
* 3-4 linguri de parmezan ras
* 2 catei de usturoi
* 6 linguri suc de rosii (sau doua rosii coapte bine)
* 3 hamsii 
* cca 20 migdale 
* 10 frunzulite de busuioc
* 4 linguri ulei de masline
* cca 2 linguri capere
* pesmet
* sare
* piper
* ulei de masline

Intii mixam mandorlele impreuna cu busuiocul spalat. Apoi spalam bine ardeii, ii taiem in doua, eliminam semintele, codita si le mai taiem inca o data in doua pe lungime (daca folosim ardei lungi nu grasi, ii taiem doar in doua pe lungime. Ungem o tava yena /sau de care avem) cu putin ulei de masline, distribuim un rind de ardei cu partea interioara in sus, presaram  o lingura de pesmet, apoi una de parmezan, doua linguri de suc de rosii sau felii de rosii taiate subtirel..., o lingura de capere, bucatele de hamsii (spalati in prealabil daca au fost conservati in sare, apoi le eliminam sira spinarii), presaram un pic din compozitia de mandorle mixate cu busuioc, presaram putina sare, piper si stropim cu ulei. Continuam apoi cu alt rind de ardei si condimentam la fel ca la primul strat. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 30 de minute, controlam iar daca vedem ca ardeii inca sint tarisori mai lasam cca 10-15 minute, apoi indepartam folia de aluminiu si mai lasam cca 5-7 minute. Putem servi calduti ardeii, sau pe felii de piine pe care punem intii un pic din sosuletul lasat in tava si cum nu putem minca o tava intreaba, restul il punem in tavite si le congelam. 
Pofta buna !