Ardei Copti
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
ardei copti
sare
piper
ulei
otet
zahar
usturoi
Eu toamna fac o cantitate mare de ardei copti pe care ii spal bine, bine inainte de a-i coace si pe care nu-i sarez cand ii pun in oala dupa ce-i iau de pe foc ( ca sa pastrez zeama care se scurge din ardei cand ii crap in varf la curatare). De aceea ardeii au zeama lor pe timp de iarna, zeama care le da un gust puternic de ardei copti. Ardeii ii fac felii subtiri ca sa-i pot lua usor cu furculita ( adica sa nu iau mult odata) – asta fac tot toamna.
Iarna ii dezghet, le pun sare, piper, ulei in functie de cat este punga de mare, otet dupa gust, zahar dupa gust, amestec bine si bag la cuptorul cu microunde 15-20 minute sa fiarba. Daca nu fierbe tin mai mult.
Apoi ii las sa se raceasca si pun usturoiul pisat ( fiecare pune usturoi dupa cum ii place – noua de exemplu ne place mai usturoiat)