Ardei Copti La Borcan
Sursa Ardei copti la borcan
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 lingurita oregano uscat
1 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Se coc ardeii in cuptor sau pe plita/gratar si apoi se curata de coaja si samburi. Curatati ardeii deasupra unui bol pentru a colecta cat mai mult din sucul care-l lasa. Acest suc il strecurati apoi printr-o sita fina (in caz ca au cazut samburi in el) si il retineti. Asezati ardeii curatati in borcane curate si uscate, apasand usor cu mana sa se aseze mai bine. Veti observa ca ardeii aproape se acopera de propriul suc cand ii apasati. Intr-o oala mica puneti restul ingredientelor plus sucul lasat de ardeii copti si dati un clocot, amestecand ca sa se topeasca sarea. Turnati acest amestec peste ardei, pana sunt perfect acoperiti. Inchideti borcanele, bateti-le usor de masa cu fundul sa se aseze bine ardeii si sa se distribuie lichidul, apoi deschideti iar borcanele si completati cu lichid daca mai este nevoie. Capsati sau infiletati bine borcanele. Intr-o oala adanca puneti borcanele si apa cat sa ajunga sub capac si fierbeti, 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Scoateti borcanele din oala si asezati-le cu fundul in sus pana se racesc (astfel borcanele se sigileaza). Pastrati la loc racoros.
Nota:
Reteta aceasta este pentru cei ce s-au delectat intreaga vara cu aroma ardeilor copti si vor sa mai pastreze putin din ea si pentru iarna...
Stiati cate denumiri populare au ardeii? acestea sunt doar o parte dintre ele: ardei borcanos, ardei capia, ardei iute, ardei lung, ardei rosu, ardei verde, besica, boia, chiparca, chiparus, chiparus iute, chiper lung, piparca, piperul bulgarului, piper turcesc, piper rosu, poprica, poprica dulce, poprica iute, popivnic, tiuper amar, tiuper dulce.
reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com