Ardei Copti La Borcan
Sursa ARDEI COPTI LA BORCAN
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru 1 borcan de 720 gr.
1 kg ardei cu miezul gros (grasi sau capia)
4 linguri otet
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare mare
1 lingura ulei
PREPARARE:
Se spala ardeii, se sterg apoi se pun pe plita la copt. Pe masura ce se coc se pun intr-un vas presarati cu sare si se acopera cu un capac pentru a se curata mai usor. Se lasa 30 minute apoi se curata de pielite, seminte si cotoare fara a folosi apa. Dupa curatare se pun intr-un castron si se adauga sare, zahar, otet si ulei (cantitatile se pot pune dupa gustul fiecaruia), se amesteca usor si se lasa sa se patrunda cca 30 de minute dupa care se aseaza in borcan un strat de ardei copti apoi zeama preparata si tot asa pana se umple borcanul. Se scot golurile de aer care se formeaza printre ei, se capseaza si se sterilizeaza 30 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se scot borcanele calde si se invelesc in paturi iar dupa ce se racesc complet se aseaza in camara.
POFTA BUNA!