contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Copti Cu Piept De Pui Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Una dintre mancarurile care au gustul copilariei a ramas aceasta, mancarea de ardei copti cu smantana.Usor modificata,imbogatita cu un piept de pui, a iesit exceptionala.
Pentru ca am pus pe iarna ardei grasi, nu m-am abtinut si am ales special 12 ardei pe care i-am copt si i-am oprit pentru  mancarica.
Asadar, 2 cepe potrivite, le-am taiat marunt si le-am calit usor in 2 linguri de ulei.Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am pus peste ceapa, am amestecat pana ce si-a schimbat culoarea, am adaugat o lingurita de boia de ardei afumata, un varf de cutit de piper si zeama pe care au lasat-o ardeii dupa ce i-am curatat de coaja. A dat un clocot, am pus ardeii copti si vreo 5 catei de usturoi taiati marunt si   a mai dat un clocot .Separat, 2 linguri de smantana de 12 % am amestecat cu 100 ml de apa rece si o lingura de faina alba, am trecut totul prin sita si am pus peste mancare. Am amestecat usor pana  ce zeama s-a ingrosat si am dat deoparte. A iesit o bunatate de mancare,minunata si cu gust de vara  !Pentru dieta, se inlocuieste smantana cu lapte  , faina cu amidon si gata, este dietetica !