Ardei Copti Cu Fasole Verde Si Smantana
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca am mai avut ardei copti la congelator si fasole verde in pivnita, la borcan , repejor am facut o mancare minunata !
Asadar, am inceput cu o ceapa taiat marunt, incalzita intr-o lingura de ulei, peste care am pus ardeii copti ,taiati fasii, inca inghetati.(vreo 10 ardei). Peste ei am pus fasolea verde dintr-un borcan de 1,700 kg , un manunchi de usturoi verde taiat marunt si am lasat la fiert 10 minute, timp in care sa se dezghete ardeii si sa se amestece cu fasolea. Separat, o lingura de smantana dietetica am amestecat-o cu 200 ml de apa rece si cu amestecul acesta am dizolvat o lingura de amidon alimentar (pentru cine este la dieta restrictiva, se poate dizolva amidonul numai cu lapte degresat). Am rasturnat amidonul dizolvat peste mancare, amestecand continuu, pana ce s-a ingrosat sosul de pe legume. Am dat la o parte , am pus patrunjel tocat si am potrivit de sare. Cand se mananca, se mai poate adauga marar tocat, da un gust excelent mancarii.
Mancarea a iesit consistenta si aromata, in zilele astea de caldura deosebita se mananca la temperatura camerei, fara a fi incalzita.
Poftiti la masa !