contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Copti Cu Fasole Verde Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Gustoasa, buna, racoritoare si de dieta, asa  descriu aceasta mancare minunata . 
Pentru ca am mai avut ardei copti la congelator si fasole verde in pivnita, la  borcan , repejor am facut o mancare minunata !
Asadar, am inceput cu  o ceapa taiat marunt, incalzita intr-o lingura de ulei, peste care am pus  ardeii copti ,taiati fasii, inca inghetati.(vreo 10 ardei). Peste ei am pus fasolea verde dintr-un borcan de 1,700 kg , un manunchi de usturoi verde taiat marunt  si am lasat la fiert 10 minute, timp in care sa se dezghete ardeii si sa se amestece cu fasolea. Separat, o lingura de smantana dietetica  am amestecat-o cu  200 ml de  apa rece si cu amestecul acesta am dizolvat  o lingura de amidon alimentar (pentru cine este la dieta restrictiva, se poate dizolva amidonul numai cu lapte degresat). Am rasturnat  amidonul dizolvat peste mancare, amestecand continuu, pana ce s-a ingrosat sosul  de pe legume. Am dat la o parte , am pus patrunjel tocat si am potrivit de sare. Cand se mananca, se mai poate adauga marar tocat, da un gust excelent mancarii. 
Mancarea a iesit consistenta si aromata, in zilele astea de caldura deosebita se mananca la temperatura camerei, fara a fi incalzita.
 Poftiti la masa !