Ardei Capia Copti, In Otet
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dragii mei, ardeii capia copti, la borcan, aia intregi si un pic dulci, ma innebunesc :))) ...dar m-am saturat sa dau o mica caruta de bani pe cate unul, cand batui priun magazine, asa ca m-am gandit sa-i reproduc eu acasa...
E prima oara cand incerc asa ceva si sper ca rezultatul sa fie unul satisfacator ;)
Daca aveti voi cumva idei in legatura cu asta, le primesc cu mare bucurie...si promit sa nu incalc legea copyrightului, hi, hi...
...acum, am preluat reteta de aici: Ardei kapia copti
Ingrediente:
- 1 kg. ardei capia copti, curatati si cantariti
- 150 ml. otet
- 50 g. zahar
- 2 lingurite boabe de mustar
- 1 ramurica telina
- 1 foaie dafin
Se aleg si se spala ardeii:
Se coc si se presara cu sare groasa; se lasa cateva minute acoperiti cu un capac (asa se decojesc mai usor)
Se decojesc si se desfac fasii (eu am reusit sa-i las jumatati)
Se curata foarte bine de samburi, fara insa sa-i clatiti cu apa (etapa asta am crezut ca nu se mai termina :P)
Intr-o craticioara se fierb in clocot pret de 2 minute otetul, zaharul, semintele de mustar (mi le-a adus mami din Danemarca, in amestec cu alte chestii :P ...foarte puternic aromate) foaia de dafin si telina:
Saramura se toarna peste ardeii copti si se lasa sa se patrunda 30 de minute:
Ardeii se pun apoi in borcane, usor presati, si se acopera cu saramura obtinuta.
Se pun capacele si se depoziteaza in camara...
Eu am desfacut unul, ca-mi era prea pofta :P
Foarte buni dar nu-s ca aia din magazin :))) ...bine, se poate ca eu sa fi si exagerat un pic cu mirodeniile alea prea aromate, hi, hi...am pus linguritele pliiiine varf :)) ...deci voi, daca ii faceti, puneti doar atat cat v-am spus mai sus, la ingrediente ;)