contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Capia Copti, In Otet

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Dragii mei, ardeii capia copti, la borcan, aia intregi si un pic dulci, ma innebunesc :))) ...dar m-am saturat sa dau o mica caruta de bani pe cate unul, cand batui priun magazine, asa ca m-am gandit sa-i reproduc eu acasa...
E prima oara cand incerc asa ceva si sper ca rezultatul sa fie unul satisfacator ;)
Daca aveti voi cumva idei in legatura cu asta, le primesc cu mare bucurie...si promit sa nu incalc legea copyrightului, hi, hi...
...acum, am preluat reteta de aici: Ardei kapia copti
Ingrediente:
- 1 kg. ardei capia copti, curatati si cantariti
- 150 ml. otet
- 50 g. zahar
- 2 lingurite boabe de mustar
- 1 ramurica telina
- 1 foaie dafin
Se aleg si se spala ardeii:


Se coc si se presara cu sare groasa; se lasa cateva minute acoperiti cu un capac (asa se decojesc mai usor)


Se decojesc si se desfac fasii (eu am reusit sa-i las jumatati)


Se curata foarte bine de samburi, fara insa sa-i clatiti cu apa (etapa asta am crezut ca nu se mai termina :P)


Intr-o craticioara se fierb in clocot pret de 2 minute otetul, zaharul, semintele de mustar (mi le-a adus mami din Danemarca, in amestec cu alte chestii :P ...foarte puternic aromate) foaia de dafin si telina:

 


Saramura se toarna peste ardeii copti si se lasa sa se patrunda 30 de minute:


Ardeii se pun apoi in borcane, usor presati, si se acopera cu saramura obtinuta.
Se pun capacele si se depoziteaza in camara...


Eu am desfacut unul, ca-mi era prea pofta :P
Foarte buni dar nu-s ca aia din magazin :))) ...bine, se poate ca eu sa fi si exagerat un pic cu mirodeniile alea prea aromate, hi, hi...am pus linguritele pliiiine varf :)) ...deci voi, daca ii faceti, puneti doar atat cat v-am spus mai sus, la ingrediente ;)

 


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com