Ardei Bulgaresti Cu Telina In Otet
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
- 1 kg ardei bulgaresti
- 1 telina mai mare
- 0.5 l otet de 9 grade
- 1 l apa
- 3 linguri sare grunjoasa neiodata
- 4 linguri cu miere de albine
- cateva boabe de piper
PREPARARE:
Spalam ardeii si ii taiem rondele.
De la telina folosim frunzele, tocate marunt,
tijele taiate rondele mai lungi,
si cateva felii din partea alba ,
tocate cuburi mai mari.
Punem totul intr-un bol si amestecam bine.
Spalam si sterilizam borcanele, apoi le
umplem cu amestecul de ardei si telina.
Fierbem otetul cu apa, mierea,
sarea si boabele de piper, apoi il adaugam
fierbinte in borcane.
Pentru a evita spargerea , borcanele le asezam
inainte pe o tava din inox.
Asezam capacele si acoperim borcanele cu un prosop mai gros.
Le lasam asa pana se racesc bine, apoi le putem depozita in camara.
Sunt excelenti langa o ciorbica aburinda sau langa sarmalutele de Craciun!