contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Arancini

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Aceste minunate chiftelute de orez le-am mancat pentru prima data intr-un hipermarket din Florenta , impreuna cu mamaliga prajita(pe care de asemenea o sa incerc sa o fac in viitorul apropiat).M-au incantat asa ca am cautat reteta pe net.Am gasit-o pe Taste, care nu m-a dezamagit nici de aceasta data, venindu-mi in ajutor.
Pentru arancini
-1 l supa de pui
-1 lingura ulei de masline
-1 ceapa rosie,tocata marunt
-2 catei usturoi,zdrobiti
-330 g orez arborio
-40 g parmezan
-4 oua
-180 g pesmet
-150 g faina
-125 g mozzarella
-sare,piper
Pentru sos
-2 rosii
-1 ardel rosu
-1 catel usturoi
-1 lingura ulei de masline
-boia iute,sare,piper
Mod de preparare
1.Aduceti supa la punctul de fierbere.Acoperiti si reduceti aragazul pe minim.Pastrati la punctul de fierbere.
2.Intre timp caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline incins, amestecand ocazional pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugati orezul la ceapa si gatiti, amestecand, pana cand boabele capata un aspect lucios.
3.Adaugati 125 ml din supa fierbinte la orez si amestecati pana se absoarbe tot lichidul.Procedati la fel, in continuare, si cu restul de supa.La final adaugati parmezanul si lasati sa se raceasca complet.
4.Dupa ca s-a racit incorporati 2 oua, condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine.Puneti pe doua farfurii mari faina si pesmetul, iar intr-un bol bateti ouale ramase.Faceti bile din compozitia de orez si introduceti in fiecare o bucatica de mozzarella.Se da fiecare bila prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.Se prajesc in ulei incins si se servesc cu sos.
5.Pentru sos se oparesc rosiile si se decojesc.Se taie cuburi impreuna cu ardeul rosu.Se caleste in ulei de masline usturoiul tocat si se adauga legumele.Se inabuse cca 5 minute si se condimenteaza cu boia,sare si piper.La final se paseaza cu blenderul.Se serveste rece.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com