contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aproape Tokyo-style Ramen

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta e luata din "Japanese Cooking", de Emi Kazuko si Yasuko Fukuoka.
Ne trebuie ingrediente pentru 1. supa; 2. cha-shu (pot-roast pork); 3. topping.
Aici avem poza din carte si ramenul minunat.
Ingredientele pentru supa: patru cepe verzi, o bucata de cca 7 cm de ghimbir proaspat, o ceapa mare, un morcov, patru catei de usturoi, oase de pui, patru linguri
de sos de soia, sare. Ghimbirul si ceapa verde se zdrobesc cu un cutit mare. In doi litri de apa clocotita punem oasele de pui si le fierbem pana ce carnea de pe ele isi schimba culoarea, dupa care aruncam apa respectiva si spalam oasele.
In alti doi litri de apa clocotita adaugam oasele si celelalte ingrediente
pentru supa, in afara de sosul de soia si de sare. Lasam sa fiarba la foc mic
in jur de doua ore si, la final, vom strecura delicioasa zeama.
Intre timp, ne ocupam de cha-shu: 500 g spata de porc cu os, doua linguri
de ulei vegetal, doua cepe verzi, 2,5 cm de ghimbir feliat, o lingura de sake,
trei de sos de soia, o lingura de zahar.
Infierbantam uleiul, calim scurt ceapa si ghimbirul,
punem carnea si o rasucim pana se coloreaza pe toate partile, apoi o stropim cu sake, adaugam 400 ml de apa, sosul de soia si zaharul. Cand incep toate
sa clocoteasca, dam focul mic si lasam sa fiarba pentru vreo 25 de minute, intorcand carnea la fiecare cinci minute;
astfel o vom taia, in felii subtiri, cand ii va veni timpul. Pana atunci, nu uitam sa fierbem oua pentru topping si, de asemenea, taiteii,
pe care ii vom depune in bol. Incalzim supa cea strecurata pana da in fiert
si asezonam cu sos de soia si sare dupa dorinta. Turnam peste ramen
si le vine randul feliilor de porc si toppingurilor, care la mine n-au fost integral
cele din carte, unde se cerea nori si menma, de exemplu.
Asta sa fie insa problema, zic. Data viitoare!