Aproape Taco ... Sau Tocană De Pui Cu Legume în Felul Meu
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Toată lumea știe să facă tocană ... dar depinde mult de felul în care este servită ...
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă ... Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit - astea au fost cuvintele consortului.
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă ... Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit - astea au fost cuvintele consortului.
Să vă spun cum fac eu tocana de pui cu legume.
Întâi am curățat 2 cepe mai mici și le-am tăiat mărunt și le-am pus la călit în puțin ulei de măsline. Între timp am curățat și tăiat în bucăți un ardei gras roșu și unul galben, 2 morcovi și un pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă.
Când legumele au început să se înmoaie am adăugat un dovlecel tăiat bucăți.
Am luat un piept de pui , l-am tăiat cuburi și l-am tras în tigaie împreună cu puțin kaiser.
Când puiul a fost gata l-am pus peste legume împreună cu 4 roșii mici tăiate cuburi. Am acoperit și am lăsat să fiarbă vreo 15-20 min. până a scăzut și legumele au fost gata.
Am adăugat o lingură sănătoasă de pastă de roșii cu busuioc proaspăt. Și să nu uit de ultima mea achiziție : sarea ecologica cu verdețuri de la o fermă din apropiere.
În final am adăugat sare, piper și oregano.
Ridicați capacul și simțiți aromele.
Vă plouă în gură, nu-i așa ??
și așa fierbinte cum era am luat o lingură de tocană și am îndesat-o într-o lipie.
Păcat că nu am poze să vă arăt în cel hal arătam când s-a terminat toată tocana din oală :)
Și vorba aia " îi bună de te lingi pe degete !!! "
Mulţumesc pentru vizită !!!!