Apfelkuchen Mit Zimtstreuseln / Prajitura Cu Mere Si Farämituri Cu Scortisoara
articol scris de Cami blog cami-lecker-wittmacher.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceastra prajitura delicata este traditiune la noi in Germania. Exista sute si mii de retete, eu am facut-o de data aceasta cu o combinatie din aluatul dospit de la prajitura noastra preferata Datsi cu prune -reteta AICI -si un aluat farimicios la care am adaugat scortisoara.
Din nou, este obligatoriu sa folosim mere foarte zemoase....
Pentru aluatul farimicios avem nevoie de :
250g unt sau margarina
400 g faina
200g zahar
30 g migdale macinate, se pot pune si nuci
1-2 lingurite cu scortisoara
sare
Untul se incinge. Celelalte ingrediente se amesteca, apoi se adauga untul fierbinte , se amesteca si se lasa la racit.
O tava pentru cuptor se tapeteaza cu hirtie de copt, se intinde omogen aluatul dospit (vezi reteta Datsi cu prune)si se aseaza merele uniform si foarte des apasind usor. Trebuie lucrat foarte repede, stiti voi ce se intimpla altfel cu dragele de ele...
Din aluatul farimicios se fac farimituri si se presara peste mere. Daca vi se pare prea mult se poate congela si pastra pentru alta prajitura.
Se da la cuptor preincalzit la 180°-200° pentru 45-55 minute. Atentie!-cam peste 15 minute se acopera prajitura cu o coala de hirtie de copt, ca sa nu se arda bunatatea.
Spor la treaba !
Un inceput de saptamina minunat tuturor!
Eine schöne Woche noch !
Cami