contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aperitive Aromate Cu Rosii Si Bacon Pe Blat De Focaccia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



by Alice albinutza

    Focaccia! Minunatie! Si pentru ca am primit cu drag sa particip la provocarea lansata de Costa d'Oro si Laura, am mesterit, pe ultima suta de metri, niste delicate si aromate aperitive cu rosii si bacon pe blat (sau pat) de focaccia. Sublim.
   Dar sa povestim...


    Asadar ingrediente:
pentru aluat
  • 450 gr faina
  • drojdie cat o nuca
  • 5 linguri ulei masline Costa d'Oro
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 240 ml apa
* ingredientele sunt pentru aluatul de focaccia (reteta cu care voi reveni curind) si sunt luate de pe blogul Dianei, cea care a dat reteta de focaccia spre porvocarea Bucatar Curajos de luna asta.
pentru aperitiv:
  • ulei de masline Costa d'Oro
  • 100 gr cascaval ras pe razatoarea mica
  • 2-3 rosii taiate felii
  • 100 gr felii bacon
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva fire de busuioc
  • cateva fire de chives 

       Am facut aluatul pentru focaccia in masina de paine. Astfel ca am pus in cuva masinii, faina si sarea. Drojdia am frecat-o cu zahar pana s-a lichefiat si am turnat-o peste faina. Am adaugat ulei si apa si am setat masian de paine  pe programul de framantare si crestere. La masina mea totul dureaza 1.30 minute. 
    Cand aluatul a fost gata l-am rasturnat pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei. 

   Din aluat am luat bucatele mici si le-am intins cu degetele in tava speciala pentru blinii. Insa puteti foarte usor sa intindeti putin aluatul cu sucitorul si sa decupati cu ajutorul unui decupator pentru aluat sau folositi gura unui pahar, cercuri de dimensiune potrivita. Pe acestea le veti pune, apoi, in tava unsa bine cu ulei. 

     Am dat tava la cuptor, pret de 7 minute, la 150 grade. Am scos si peste micile blaturi am pus cate o felie de rosie, o jumate de felie de bacon, cateva farime de cascaval ras. Am stropit totul cu ulei de masline Costa d'Oro. Deasupra am adaugat 2-3 fire de chives tocate (nu foarte marunt) si cateva fire de rozmarin verde. 

    Am dat la cuptor inca 5 minute. Nu mai mult! 
    Seriviti calde sau reci, cu vin alb sec. Pofta buna!
   Cu aceasta reteta particip la concursul gazduit de Laura Adamache