Aperitiv: Salata De Icre
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru ca astazi este dezlegare la peste, m-am gandit la un aperitiv delicios, pe care cu siguranta multi dintre voi il adorati: salata de icre.
Aveti nevoie de: cca 150 de grame de icre de crap, o lamaie, o ceapa uscata mare, 2-3 linguri cu ulei vegetal, 2-3 linguri cu pesmet.
Prima data se sareaza icrele, apoi se lasa in frigider cateva ore. Apoi se curata ceapa uscata, se da pe razatoarea marunta si se da pe deoparte. Dupa aceasta se stoarce sucul de la lamaie (se stoarce printr-o sita, ca sa nu se strecoare samburi). Sucul de lamaie se toarna peste icre, imediat acestea isi vor schimba culoarea. Apoi se adauga ceapa maruntita. Se adauga putin cate putin si alternativ, cate o lingura cu pesmet si se amesteca, cate o lingura cu ulei si iar se amesteca, pana cand se epuizeaza cantitatile si salata incepe sa prinda contur, sa devina cremoasa, ca o pasta, de altfel.
La final se decoreaza salata cu frunze de salata, ori felii subtiri de rosii. Atentie! Salata are totusi ulei, asa ca nu va recomand sa o consumati pe toata. De aceea, va recomand sa prajiti paine (painea integrala se taie pe jumatate) sau puteti sa o serviti cu paine integrala, fara sa o mai prajiti.
Se serveste salata doar pe jumatate de felie de paine, si mai serviti-i si pe musafiri cu salata !