Aperitiv Rece Cu Ton
Sursa Aperitiv rece cu ton
articol scris de cna2002 blog bucatariacameliei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Placerea mea si a lui Alex sunt aperitivele si salatele. Daca ar fi dupa noi am manca numai asa., dar d-lui Grosu ii trebuie mancare gatita. Nu ca nu i-ar placea si lui aperitivele si salatele, dar vrea mancare calda. Ce sa fac, trebuie sa impart si capra si varza. Hai sa vedem ce aperitiv am mai facut eu azi sau mai bine zis din ce si cum:
-1 cutie de ton in suc natural (sau in ulei)
-3 cartofi (de preferinta rosii, eu am avut albi)
-1 ceapa rosie
-150g masline verzi
-1 lamaie
-patrunjel verde
-sare
-piper
Se fierb cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare.
Se scurge apa, se curata de coaja si se taie cubulete.
Se scurge tonul din conserva de ton, se taie pestele bucati si se adauga peste cartofi.
Se adauga ceapa taiata rondele subtiri,
Se stoarce jumatate de lamaie,
iar cealalta jumatate de lamaie se taie in patratele si se adauga peste celelalta ingrediente. Se pune ulei sare si piper. Se amesteca cu grija ingredientele sa nu se sfarame.