Aperitiv Din Vinete Limba Soacrei
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De te-ai coace-un an si-o vara,
Tot ai fi acra si-amara :P !
De mult timp am vrut sa postez aceasta reteta de succes, cred ca i-a venit randul ;) !
17 MARIA JITARU - Soacra, soacra poama acra www Top Muzica net
Acest aperitiv rece cu un nume bizar ' Limba soacrei ' ne permite noua nurorilor, ca toate vom deveni intr-o zi si soacre :)) sa mai facem haz la mesele de sarbatori, servind acest aperitiv exceptional apreciat de toti musafirii astfel, facand parte din lista de succes a retetelor din Moldova :D
Ingrediente:
(pentru 1-2 portii)
2 vinete
1 rosie
2~3 linguri maioneza eu am folosit de casa
ulei pentru prajit
2~3 catei de usturoi
zarzavat proaspat (patrunjel) – 1-2 fire
sare piper dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele se taie fisii subtiri se suprapun pe straturi presurandu-le pe randuri cu sare de mare pana terminati fisiile, le lasati asa ca sa dea sucul amar ~20 de minute, apoi luati un manunchi de fisii si le scurgeti strangadu-le in maini cu atentie sa nu le rupeti de sucul amar.
Intr-o farfurie turnati putin ulei si ungeti fisiile de vinete pe ambele parti cu putin ulei ( faceti asta ca sa evitati prajirea in tigaie cu ulei pentru ca vinetele sunt tupeiste si cat ulei le dai atat vor absorbi :P ).
Incingeti o tigaie antiaderenta si prajiti fasiile de vinete pe ambele parti, le puteti depozita intr-un vas cu capac in frigider ca semipreparat timp de 1 zi, pana cand le veti servi ca aperitiv la mesele festive sau pur si simplu pentru niste musafiri pe care ii asteptati :)
Pentru servit, ungeti fiecare fasie cu un strat subtire de maioneza cu usturoiul pisat, presarati cu piper macinat ( optional ) puneti cate o feliuta de rosie si cate un fir de patrunjel si le rulati.
Pofta buna !