contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aperitiv Din Vinete Limba Soacrei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Soacra, soacra poama acra
De te-ai coace-un an si-o vara,
Tot ai fi acra si-amara :P !
De mult timp am vrut sa postez aceasta reteta de succes, cred ca i-a venit randul ;) !

17 MARIA JITARU - Soacra, soacra poama acra www Top Muzica net
Acest aperitiv rece cu un nume bizar ' Limba soacrei ' ne permite noua nurorilor, ca toate vom deveni intr-o zi si soacre :)) sa mai facem haz la mesele de sarbatori, servind acest aperitiv exceptional apreciat de toti musafirii astfel, facand parte din lista de succes a retetelor din Moldova :D
Ingrediente:
(pentru 1-2 portii)
2 vinete 
1 rosie 
2~3 linguri maioneza eu am folosit de casa
ulei pentru prajit 
2~3 catei de usturoi
zarzavat proaspat (patrunjel) – 1-2 fire
sare piper dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele se taie fisii subtiri se suprapun pe straturi presurandu-le pe randuri cu sare de mare pana terminati fisiile, le lasati asa ca sa dea sucul amar ~20 de minute, apoi luati un manunchi de fisii si le scurgeti strangadu-le in maini cu atentie sa nu le rupeti de sucul amar.
Intr-o farfurie turnati putin ulei si ungeti fisiile de vinete pe ambele parti cu putin ulei ( faceti asta ca sa evitati prajirea in tigaie cu ulei pentru ca vinetele sunt tupeiste si cat ulei le dai atat vor absorbi :P ).
Incingeti o tigaie antiaderenta si prajiti fasiile de vinete pe ambele parti, le puteti depozita intr-un vas cu capac in frigider ca semipreparat timp de 1 zi, pana cand le veti servi ca aperitiv la mesele festive sau pur si simplu pentru niste musafiri pe care ii asteptati :) 
Pentru servit, ungeti fiecare fasie cu un strat subtire de maioneza cu usturoiul pisat, presarati cu piper macinat ( optional ) puneti cate o feliuta de rosie si cate un fir de patrunjel si le rulati.
Pofta buna !