contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aperitiv Din Muschiulet De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Initial am vrut sa il denumesc "mezel", dar in ultimul timp sunt atat de suparata pe mezelurile din comert incat mi se pare ca mi-as jigni muschiuletul spunandu-i asa. 
Din pacate, astazi mezel = cantitate mare de aditivi, coloranti si potentiatori de aroma.
Din cand in cand ni se mai face si noua pofta de glutamat si alte E, insa incercam pe cat posibil sa ii evitam.
Asa ca am pregatit o gustare din muschiulet de porc si va invit si pe voi la o feliuta.


Reteta este foarte simpla, iar combinatia de condimente poate fi schimbata in functie de preferintele fiecaruia.


Secretul acestui muschiulet este marinarea lui in condimente pentru 24 de ore, pentru ca aromele sa patrunde bine carnita.
Eu am folosit 1 muschiulet de porc, sare, piper, 3 catei de usturoi, 2 lingurite boia dulce sau 1 lingura pasta de ardei, 2 lingurite cimbru, 50 ml ulei de masline, cateva boabe de piper, 2 foi de dafin


Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi  (pisat sau strivit cu lama cutitului si taiat in bucatele mici - eu prefer variana 2).
Lasam la frigider pentru 24 de ore.


A doua zi il punem intr-o cratita si turnam apa si 2 linguri ulei de masline pana la jumatea muschiuletului. Adaugam boabele de piper si foile de dafin si il punem la fiert la foc mic acoperit cu capac.
Eu l-am fiert aproximativ 1 ora, pana am obtinut o carnita frageda.
Il servim rece.


Pofta buna!