Aperitiv Din Foietaj Cu Prosciutto Si Crema De Avocado
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca avet nevoie de un aperitiv gustos pentru o seara in familie sau chiar o masa festiva, aperitivele din foietaj va salveaza. Sunt usor si simplu depreparat, sunt aspectuoase si gustoase, sunt un rasfat pentru toata familia.
Mod de preparare:
Pentru crema de avocado se alege un avocado mai moale, se curata de coaja si se da jos de pe sambure si se face piure. Se fierb ouale, si se adauga apoi doar galbenusul fara albus peste crema obtinuta, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se intinde aluatul si se imparte in patrate cu latura de 8 cm. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj.
Acestea se taie pe colturi spre centru cam 3 cm si pliaza asa cum in copilarie faceam moristele cure se invarteau la vant. Se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja. Cand s-au racit se servesc cu prosciutto si crema de avocado.