Aperitiv Cu Salata De Telina
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut acest aperitiv acum muuult timp si cum a avut mare succes la public m-am decis sa va
impartasesc reteta. Desi imaginile nu sunt tocmai graitoare musafirii au fost tare incantati de el. Sper sa va conving sa-l faceti. E simplu si tare bun! Aluat
- 480 g faina + extra pentru intins
- 130 g telemea de vaca
- 250 ml suc de rosii
- 50 ml ulei
- 1 ou mediu
- 1 lgt ierburi de Provence
- 1/2 lgt anason
- 1/2 lgt sare
- 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt otet
Salata de telina
- 1 telina potrivita (800 g)
- 1 lg zeama de lamaie
- 1/4 lgt sare
- 4 catei de usturoi
- 100-150 g maioneza
Mod de preparare:
1. Amestecam toate ingredienele pentru aluat si framantam bine. Lasam sa se odihneasca 30 min (daca avem timp).
2. Preincalzim cuptortul la 200°C
3. Taiem aluatul in doua bucati egale pentru a lucra mai usor. Presaram masa de lucuru cu faina, intindem aluatul si il taiem in dreptunghiuri de 10-12 cm x 6 cm.
4. Punem dreptunghiurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem 10 min in cuptor.
5. Pentru salata curatam telina, o dam prin razatoarea cu gauri mici apoi o amestecam cu zeama de lamaie si cu sare. O lasam asa 5-10 min, apoi o stoarcem si o amestecam cu maioneza si cu usturoiul zdrobit.
6. Punem pe biscuitii (sau dreptunghiurile, cum vreti sa le ziceti) raciti salata de telina.