Aperitiv Cu Prune
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca alte "bunatati" mai dulci de atat nu am reusit sa fac cu aceste fructe de sezon, am incropit zilele trecute un aperitiv cu prune pe care ulterior l-am repetat ca sa vi-l pot propune si voua deoarece mi s-a parut foarte interesant gustul, inedit chiar as putea spune...
Este foarte simplu de preparat acest aperitiv cu prune. Spalati si curatati salata, tocati-o grosier si asezati-o pe farfurii. Peste ea se aseaza dupa imaginatie rosiile spalate(nu stiu cum si in ce fel au aparut, dar am din belsug cherry din gradina mamei), branza si maslinele.
Prunele se spala si se curata de samburi, apoi se oparesc in apa clocotita(in care am adaugat scortisoara) pentru scurt timp, astfel incat sa se inmoaie foarte putin si sa isi accentueze aroma. Se scot si se las sa se racoreasca si sa se scurga bine.
Sunculita feliata pe lungime, foarte subtire(nu ca a mea!) se condimenteaza cu putin ienibahar.
Se ruleaza ficare pruna intr-o felie de sunca, se pride in scobitori si se pune pe gratarul incins, intorcandu-se pe toate partile.Pentru prezentare am folosit frunze de salata,masline,branza si rosii.Se poate prepara un sos obisnuit din sare, zeama de lamaie si ulei cu care se stropesc frunzele de salata in momentul servirii.
Acest aperitiv cu prune este usor acrisor din cauza fructelor si parfumat de prezenta destul de puternica a ienibaharului...