Aperitiv Cu Leurda, Somon Afumat Si Branza

articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut paneer, se face foarte usor. E o branza dulce foarte buna, imi aminteste de branza pe care o mai mancam la sat, la bunici, acum multi ani. Eu acum am lasat-o simpla, dar se poate sara si aromatiza cum va place. Odata scurs tot zerul, ia forma vasului in care-ati lasat-o la scurs (eu am lasat-o in sita, invelita-n tifon) si se taie frumos.
Am facut rapid niste rulouri cu somon afumat, leurda si branza. Am taiat somonul fasii - inainte sa faceti asta, vedeti cat e de lata frunza de leurda, eu l-am taiat prea ingust, dar e ok si asa. Nu m-am gandit ca trebuie sa le potrivesc cand m-am apucat, no, next time o sa fiu mai atenta la detalii :). Am pus fasia de somon pe frunza, un cub de branza si am rulat de la varf spre codita, apoi am infipt o scobitoare in rulou si gata. E foarte buna combinatia, cum altfel? Se pot stropi cu zeama de lamaie, pipera, presara cu marar, etc., cred c-ar merge si cu o bucatica de apio infipta-n bat, se potriveste si cu paine neagra prajita (o tartina micuta). In loc de paneer, cred c-ar merge si mozzarella.