Aperitiv Cu Andive Si Brinzeturi
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(appetizer with endives and cream cheese )
pentru aceste sarbatori am renuntat la traditionalele aperitive,vrind sa contrabalansez ,nutritional si dietetic,fireste, faptul ca la felul principal am pregatit friptura de porc si cirnati.
si ca o sinteza a ceea ce am vazut pe diverse site-uri de-a lungul timpului am avut ideea sa folosesc frunze de andive ca suport pentru aperitivele mele.a iesit ceva tare placut gustului meu!
am folosit deci andive,pe care le-am desfacut in foi si le-am stropit cu suc de lamiie si in care am pus cu lingurita diferite amestecuri de brinzeturi si verdeturi,dupa inspiratie .
de exemplu,brinza de vaci mixata cu unt si marar sau brie cu crema fresh de brinza si marar si ceapa verde...
toate asezonate cu sare, piper ,chimen si tot ce va mai cere gustul personal.pe brinza am presarat icre
sau bucatele de grapefruit,varianta din urma fiind cea mai apropiata de ceea ce numesc eu savuros.dar putem apela la multe variatiuni pe tema asta,deasupra putind presara si alte bucatele de fructe sau chiar seminte:nuci,fistic,migdale,fructe deshidrate ,nu cred sa fie mai prejos ca gust.
un aperitiv versatil deci,la indemina voastra oricind!
enjoy!