Aperitiv Colorat Cu Branza Caciotta
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va marturisesc ca eu abia la varsta asta am gustat branza care sa fie exact pe sufletul meu.
Imi placea telemeaua, tinuta peste noapte la desarat in apa si apoi unsa pe paine prajita. Puteam manca in nestire citind carti in bucataria bunicii. Dar de la acea telemea, branza a fost pentru mine doar un ingredient auxiliar, niciodata eroul central dintr-un spectacol culinar.
Asta pana am gustat aceasta Caciotta.
Nu stiu sa o descriu in cuvinte. Nu este la fel de aspra ca o branza indelung maturata. Este mai delicata, mai elastica, mai maleabila.
De aceea am decis sa o transform in obiectul central al unui aperitiv colorat.
Aveti nevoie de:
200 gr branza Caciotta de la Lactitalia
50 gr de unt moale
diverse condimente: chilli, patrunjel, pudra de rosii etc
Dati pe razatoare Caciotta si amestecati-o bine cu untul pana obtineti o pasta compacta.
Formati cu mainile bilute de aproximativ aceasi dimensiune, asezati-le p e o farfurie si lasati la frigider in jur de o jumatate de ora sau pana se intareste untul.
Intre timp pregatiti in farfurioare condimentele pe care doriti sa le folositi. Scoateti bilutele si rulati-le prin condimente.
Sfatul meu este sa folositi ce condimente va plac mai mult, la noi cele mai apreciate au fost cele cu fulgi de chilli si cele cu patrunjel.