contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aparatul De Gătit La Aburi Aka Steamer

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sunt îndrăgostită de steamer, de când l-am cumpărat acum o lună şi jumătate îl folosesc tot timpul, că-i voie, că-i nevoie.

Varianta de steamer pe care o folosesc thailandezii. E foarte uşor şi costă 180 baht (18 lei)


Ştiind că legumele gătite la abur sunt mai sănătoase, am ajuns să pregătesc şi cartofii pentru piure în felul ăsta. Am pus apă şi condimente în compartimentul de jos şi cartofii în cel de sus. Au stat la abur 20 de minute până au fost gata.


Piureul era garnitură la friptura de porc, pe care astăzi am gătit-o în tigaie cu puţin ulei de măsline. Am încercat şi la aburi, e foarte bună pentru că se frăgezeşte bine.
Pentru începători, câteva argumente pro gătitului la aburi (contra nu prea am găsit, aştept info dacă ai disponibile):
- se pierd mai puţini nutrienţi: acidul folic în proporţie de 15% vs. 35% prin fierbere; vitamina C 15% vs. 25%
- pentru că nu foloseşti ulei ca în cazul prăjirii, mâncarea rezultată are un conţinut mai mic de grăsimi
- carnea şi legumele au o textură mai fină
- nu arzi nimic, nu dă în clocot


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com