Aparatul De Gătit La Aburi Aka Steamer
articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Sunt îndrăgostită de steamer, de când l-am cumpărat acum o lună şi jumătate îl folosesc tot timpul, că-i voie, că-i nevoie.
Ştiind că legumele gătite la abur sunt mai sănătoase, am ajuns să pregătesc şi cartofii pentru piure în felul ăsta. Am pus apă şi condimente în compartimentul de jos şi cartofii în cel de sus. Au stat la abur 20 de minute până au fost gata.
Piureul era garnitură la friptura de porc, pe care astăzi am gătit-o în tigaie cu puţin ulei de măsline. Am încercat şi la aburi, e foarte bună pentru că se frăgezeşte bine.
Pentru începători, câteva argumente pro gătitului la aburi (contra nu prea am găsit, aştept info dacă ai disponibile):
- se pierd mai puţini nutrienţi: acidul folic în proporţie de 15% vs. 35% prin fierbere; vitamina C 15% vs. 25%
- pentru că nu foloseşti ulei ca în cazul prăjirii, mâncarea rezultată are un conţinut mai mic de grăsimi
- carnea şi legumele au o textură mai fină
- nu arzi nimic, nu dă în clocot