contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aparatul De Facut Sarmale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cate ori nu ati avut pofta de sarmale, insa chinul de a le face v-a facut sa renuntati?
Iata ca acum nu mai este cazul. Avem un aparat de-a dreptul exceptional, care nu ar trebui sa lipseasca din absolut nici o bucatarie. Avand in vedere ca se apropie Craciunul, va fi mai mult decat util in casele  voastre.
Priviti  si va minunati!
Va invit sa urmariti demonstatia video facuta pe youtube


Ingrediente pentru 50 de sarmalute in foi de vita de vie: 50 de frunze de vita de vie, 350 gr. orez, 2 cepe mari, 1 morcov mare, 100 ml. pasta de tomate, 500 gr. suc de rosii, 2 lingurite de delicat de legum, foi de dafin, sare, piper, marar.
Mod de preparare: Frunzele de vita de vie se oparesc cca 5 minute in apa cu sare, se scurg si se lasa la racit.
Pregatim umplutura: Ceapa o tocam fin, iar morcovul il razuim.
Orezul il spalam bine.
Calim ceapa si morcovul, adaugam si orezul.
Punem 1 pahar cu supa de legume (am fiert apa in care am pus 1 lingutita de delicat de legume) peste orez si legume.
 Dupa ce fierbe orezul putin, atat cat sa scada apa, adaugam pasta de tomate si luam de pe foc.
 Iata compozitia. Punem putina sare si piper.
Pregatim aparatul de sarmale. Iata aceasta este.
Aici este locul unde se pune frunza de vita de vie sau de varza.
Umezim aparatul de sarmale cu putina apa, punem frunza de vita de vie in locul special.
Luam cu lingurita umplutura si punem pe frunza de vita de vie.
Apasam usor umplutura cu lingurita.
Cu o simpla miscare tragem spre celalalt capat de manerul rosu.
Iata cum incepe sa ruleze sarmaua.
Aceasta fotografie am facut-o in momentul in care sarmaua era in proces de rulare, in aparat.
Si iata ca in trei miscari a iesit sarmaluta.
Este perfect stransa la capete.
Toate sarmalele au iesit egale, nici o frunza nu s-a rupt.
Si o fotografie cu capetele sa vedeti ce bine sunt stranse.
Un truc pe care eu il folosesc cand fac sarmalute in foi de vita este ca toc putina varza murata si pun pe fundul cratitei, ii da si gust si nu se lipesc sarmalutetele.
Incepem sa punem sarmalutele in cerc.
Dupa aceea punem sucul de rosii, foile de dafin, piperul si supa de legume, pana trece de nivelul sarmalelor.
Folosim foi de varza sa acoperim sarmalele ca un capac. Nu le lasa sa se ridice la suprafata, pentru ca ele sunt usoare, nu au carne. Se acopera oala cu un capac si se fierb la foc mic 1 ora.
Dupa 1 ora am indepartat varza de desupra, am pus marar si am bagat 30 minute oala la cuptor.
Sarmalutele se servesc cu smantana si ardei iute.
Aparatul de sarmale puteti sa il comandati online de aici. Aparatul are reducere in momentul de fata si costa numai 29 ron.
Merita sa il aveti in bucatarie, va scuteste de mult efort, sarmalele ies perfect egale.
Pofta buna!