Anul Salbatic
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Sau mai exact un site care are si acest titlu, Anul salbatic *vedeti la link, http://www.metrippin.ro/), descoperit tot gratie viesparului caruia ii multumesc.
Este un site in care sunt experiente din calatorii (da, sunt si culinare) si merita citit, orice informatie venita de la prima mana e mai de incredere decat wiki, protv sau altele.
Mie mi-a placut mult articolul despre femeile iraniene.
Fireste ca nu numai, toate sunt scrise scurt, usor de citit, la obiect, cuprind si poze si informatii. Sper sa nu ii deranjeze pe autori link-ul aici, dar poate mai place cuiva, stiu multi cititori amatori de calatorii, fie ele si virtuale.
Poza, poza, ce poza sa pun eu ca sa ilustrez drumul pe care il fac pe urmele lor?
Cel mai apropiat mi se pare Cesme (Turcia), in zare vazandu-se Chios (Grecia), am mai pus pe undeva ceva, dar nu si cele ce vor urma in totalitate.
O incadrez intr-o categorie aparte: reteta pozata pe geam.
Ingrediente: un bucatar, gatea pentru ceva turisti cu cele trebuincioase inclusive (ceea ce noua nu ne place, dar putem urmari, nu e asa?).
1. se aduc ghiridoane, plite, tigai, ingrediente;
2. se apuca bucatarul sa dezghioace ce avea, carne, condimente, legume, face focul;
3. pune la prajit multa ceapa. in ulei (nu stiu ce condimente a folosit, eram prea sus);
4. aduce o oala cu supa de pui pe care o condimenteaza
1. peste ceapa calita adauga salata verde si apoi bucati de pui deja blansate;
2. pune rosii, condimenteaza, adauga din cand in cand cate un polonic – doua de supa;
3. se intinde la gargara cu o doamna.
Face o gaura in musuroiul de mancare si serveste din zeama ramasa (in care mai pune din cand in cand supa) si din tocana aia sau ce e. Nu noua, ca nu avem all inclusive.
Reteta avem, va trebuie numai un bucatar tanar, ce citi avem, tutun este, asa ca duca-se pe pustii vremea de afara, eu ma duc maica sa vaz ce mai scrie.
rororo