Antricot De Porc Cu Sos De Patrunjel Si Ciupercute Sotate
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...uf, a trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta, s-au intamplat destule intre timp. Am revenit la servici, dupa aproape 2,7 ani lipsa ...si e greu sa nu mai stau zi de zi si clipa de clipa cu fetita , but that's it, life must go on. Am fost si bolnavioare, Raissa cu pneumonie, eu cu bronsita, amandoua cu tratament injectabil (...auuuu!!!), noroc cu mami mea, care iz za best medic ( pediatru la origine, si asta se simte) si ne-a facut bine pe amandoua ... ne-a si chinuit nitel, ca na, injectiile dor , dar punem sanatatea pe primul loc. OK, deci in concluzie, suntem bine si vreau le sa multumesc tuturor celor care ne-au transmis un gand bun si frumos si s-au interesat de noi - pt mine a contat enorm.... cat despre 'altii' care s-au facut ca ploua, le multumesc si lor, ca m-au ajutat sa-i cunosc mai bine. :P
O sa va prezint o reteta super simpla, si buna buna, adica noua tare ne-a placut. Mi-am calcat pe principii si i-am dat si lui Raissa sa pape, si a papat, Aleluia - ca aproape o saptamana nu a mancat mai mult de 40-50 g mancare solida pe zi, a cerut doar lapte cu cacao... dar a inceput sa isi revina si sa manance mai bine.
Deci, ingredientele :
- 5 bucati antricot porc (cotlet)
- 400-500 g ciuperci proaspete
- 250 ml smantana lichida
- o mana patrunjel verde ( sau cat va place)
- sare, piper alb, dupa gust
- ulei de palmier pt prajit
- putina faina
Batem putin antricoatele, le condimentam, le tavalim prin nitica faina apoi le prajim in ulei incins, la foc mic, 5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare frumoasa. Adaugam apoi peste carnita ciupercutele curatate, spalate , zvantate, si taiate lamele. Condimentam si lasam sa fiarba inabusit, cu capac. Daca apa lasata de ciupercute a scazut, dar carnea nu e facuta, mai turnam apa calda, putin cate putin, pana cand carnea e bine patrunsa. La final, lasam cratita descoperita, sa se prajeasca putin carnea & ciupercutele. Scoatem apoi carnea si ciupercutele, separat, si la pastram la cald. Deglasam grasimea formata cu smantana lichida, adaugam patrunjel proaspat taiat marunt (... ma rog ...fiecare cum poate) condimentam si lasam sa fiarba nitel sosul, sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare, mai putem pune putina apa si mai dam un clocot.
Noi am servit cu orez basmati. Si inca putin patrunjel presarat deasupra. Pofta buna!