Angemacth De Pui Cu Mamaliguta
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Ingrediente pentru 4 persoane :
4 pulpe de pui intregi
2 cepe mari
2 morcovi
telina frunze
3 -4 linguri de faina
ulei
sare, vegeta, piper
smantana ( numai pentru cine doreste , merge si fara )
mamaliga din 4oo g de malai
Pulpele se spala , si se pun cu putin ulei (5-6 linguri) intr-o cratita. Se adauga sarea , se pune capacul si se lasa la inabusit cca 20 minute. Se verifica sa nu scada complet sucul lasat de carne.
Ceapa tocata se adauga peste carne, se amesteca si se lasa sa se caleasca in jur de 5 minute
, apoi se pune si morcovul. Se pune vegeta dupa gust si piperul si se adauga apa cat sa acopere carnea . La fiert trebuie sa stea doar pana se patrunde morcovul si carnea...cca 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa adaugata peste mancare.
Intre timp se desface faina cu putina apa.
Carnea fiarta se scoate pe o farfurie( ca sa nu-i stricam forma). Sosul se ingroasa cu faina dizolvata in prealabil , se lasa sa dea cateva clocote, apoi se aseaza cu grija carnea inapoi in cratita si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
La final daca se doreste se poate adauga smantana... Se serveste cu mamaliguta . ...si piper negru proaspat macinat.
Pofta !!!