Anchoiade - Aperitiv De Trei Stele Michelin
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
spanioli au alioli, francezii au anchoiade.
alain ducasse este bucatarul cu cele mai multe restaurante cu trei stele michelin, si este al doilea bucatar din lume cu stele michelin in intreaga cariera. in cateva din restaurantele lui vei intalni anchoiade ca starter.
nu te speria e foarte simplu de facut. gustul insa e diferit de orice ai gustat pina acum.
anchoives se gasesc la borcanase de 100 de grame la orice supermarket mai de soi sau la metro in ambalaje mai mari. tie iti rebuie 200 de grame. scurge-l de ulei si pune-l intr-o farfurie adanca cu apa rece sa se desareze timp de 5 minute. scurge apa si arunca-l in robot cu 3 linguri de ulei de masline si o lingura de otet de vin alb. nu pune sare ca are destula.
amesteca-l la robot si adauga treptat ulei de masaline cam 150-200 de grame. inca o lingura de otet/apa il va deschide la culoare. trebuie sa fie de consistenta smantanii.
il mananci cu paine prajita si andive/ridichi proaspete si il insotesti cu cel mai sec sauvignon blanc pe care-l ai in casa.