contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ananas în Caramel De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 





Aminteste la gust foarte bine cu caramelul meu de portocale.

  • 1 ananas copt
  • 150 g zahar brun
  • 50 g unt nesarat
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 gura de cognac
  • sucul de la 3 portocale


Un ananas bine copt si aromat,ajuns la maturitatea perfecta pentru a fi consumat,
trebuie sa arate bine si sa împrastie un parfum placut.
Cu cît mai multi si mai lungi solzi are un ananas,cu atît mai dulce este pulpa.
Aveti grija sa nu cumparati un ananas lovit.Petele maro provocate de lovituri,
strica toata aroma ananasului.


Cum curat eu ananasul:
-îi tai partea de jos
-îl asez pe partea taiata
-îl tin de motul de frunze si îi curat coaja de sus în jos(fîsii pe înaltime/lungime)
-apoi îi curat "ochii" ramasi cu un cutit cu lama subtire si lunga,pe diagonala

L-am presarat cu zahar brun pe toate partile,direct în vasul în care l-am copt.

Am adaugat pastaia de vanilie despicata,untul,sucul de portocala si o gura de cognac.

Am dat ananasul la copt în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de peste 2 ore.
În acest timp l-am tot întors cînd si cînd.

Dupa ce s-a racit putin,i-am facut proba cu o portie de iaurt.
Delicios!Multumesc,Laura!


Notite:
-nu a fost nevoie sa adaug pe parcursul coacerii,suc sau apa.Ananasul a fost foarte zemos.
-dupa parerea mea,se poate renunta la unt
-de la întors ananasul,au iesit bobitele de vanilie din pastaie,si au pistruiat sosul
(pe mine nu m-a deranjat.Nu as recurge la vanilie sintetica din motive estetice,prefer pistruii)
-ananasul în caramel de portocale,merge pe orice desert pe baza de lactate
(lapte cu orez,iaurt,lapte cu gris,budinca...si mortal : pe înghetata de cocos!!!...pe care eu o ador )


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com