Ananas Caramelizat
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Fără un desert grozav
Ospăţul n-ar fi ospăţ.
Haplea vă dă zi de zi
Dezlegare la răsfăţ.
Ce iti trebuie pt 5 portii: (poza 1)
- 5 rondele de ananas
- 200 gr zahar
- 200 ml smantana dulce
- inghetata (pentru dressing – am folosit de vanilie și caramel)
Plan de lucru:
- se curata ananasul, se taie rondele apoi se decupeaza si se indeparteaza cotorul din mijloc.
- Punem zaharul la caramelizat (pozele 2 si 3). Cand acesta s-a caramelizat (atentie sa nu se arda pentru ca devine amar), se adauga smantana dulce (poza 4)
- trecem fiecare rondea de ananas (aproximativ un minut pe fiecare parte) prin sosul format (pozele 5 si 6). In acest timp, focul este la redus.
- Servim cu sau fara inghetata (pozele 7 si 8).
Pofta buna!
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri